​Israelul si Statele Unite se vor lupta pentru a combate contrabanda cu arme de provenienta iraniana, a declarat miercuri premierul israelian Benjamin Netanyahu, intr-o conferinta de presa organizata la Cairo in care s-a anuntat intrarea in vigoare a armistitiului dintre Israel si Hamas, anunta AFP.

"Israelul nu poate ramane pasiv in timp ce inamicii sai se doteaza cu arme pentru actiuni teroriste. Asadar, am convenit impreuna cu presedintele Barack Obama sa luptam impotriva traficului de arme cu destinatie catre organizatiile teroriste, mare parte din aceste arme provenind din Iran'', a afirmat Netanyahu.

Iranul contribuie cu ajutor ''militar'' miscarea palestiniana Hamas, care controleaza Fasia Gaza, a confirmat miercuri presedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani.

''Suntem mandri sa putem apara poporul palestinian si Hamas, (...) suntem mandri de faptul ca ajutorul nostru a fost atat de natura financiara cat si militara'', a declarat Larijani. Presedintele Parlamentului iranian nu a dat insa detalii in ceea ce priveste natura acestui ajutor militar.

Totodata, Iranul a condamnat miercuri declaratiile ''nefondate'' ale ministrului francez de externe, Laurent Fabius, care a acuzat Iranul de o ''responsabilitate uriasa'' in conflictul din Gaza.

"Aceste declaratii nu priveaza regimul sionist si sustinatorii sai de responsabilitatea lor in crimele de razboi impotriva natiunii palestiniene oprimate'', a declarat un purtator de cuvant al ministrului de externe iranian.