UPDATE 22:50 Doua rachete au fost lansate miercuri seara din sudul Libanului catre Israel, a declarat pentru AFP un oficial din cadrul serviciilor de securitate libaneze."Una dintre rachete a cazut pe teritoriul libanez, la frontiera cu Israelul, in timp ce alta a cazut pe teritoriul israelian", a declarat oficialul libanez.

UPDATE 22:35 Militantii palestinieni din Fasia Gaza au lansat miercuri 12 rachete catre Israel, chiar cu o ora inainte de intrarea in vigoare a armistitiului dintre Israel si Palestina, acord negociat de Egipt, dupa cum a anuntat un purtator de cuvant al politiei israeliene citat de Reuters.

Purtatorul de cuvant a precizat ca rachetele au cazut in zone deschise si nu au fost inregistrate pagube sau victime.

In schimb, in Gaza, martorii au raportat o explozie la scurt timp de la incheierea armistitiului, desi nu se cunoaste inca motivul exploziei.

Ministrul egiptean de Externe a anuntat ca miercuri seara, de la ora 19.00 GMT (ora 21.00 ora Romaniei) intra in vigoare un acord de incetare a focului in Gaza, acord negociat de Egipt intre Israel si Palestina, relateaza AFP.

Eforturile Egiptului pentru obtinerea unui armistitiu au permis "un acord cu privire la incetare a focului", care "va intra in vigoare la 21:00 ora Cairo (ora 19:00 GMT - n.red.), a anuntat ministrul egiptean de Externe, Mohammed Kamel Amr, intr-o conferinta de presa organizata la Cairo la care a luat parte si secretarul de Stat american Hillary Clinton.

"Statele Unite saluta acordul incheiat astazi pentru incetarea focului", a declarat Hillary Clinton dupa vizitele facute la Ramallah si Ierusalim. "In zilele urmatoare, Statele Unite vor colabora cu partenerii din regiune pentru a consolida acest progres."

Clinton a multumit si presedintelui egiptean Mohamed Morsi pentru eforturile pe care le-a depus si pentru calitatile de conducere de care a dat dovada prin dezamorsarea tensiunilor din Fasia Gaza.

"Noul guvern egiptean" format dupa alegerile din iunie de Morsi, din partea Fratiei Musulmane, "isi asuma responsabilitate si conducerea care au facut din aceasta tara, pentru o perioada indelungata, o piatra de temelie a pacii si stabilitatii in aceasta regiune ", a adaugat Hillary Clinton.

Textul acordului, obtinut de AFP, prevede ca "Israelul sa inceteze Toate ostilitatile pe cale terestra, pe calea aerului si pe mare, in Fasia Gaza, inclusiv raiduri si atacuri asupra oamenilor".

"Toate factiunile palestiniene trebuie sa inceteze ostilitatile din Fasia Gaza impotriva Israelului, inclusiv atacurile cu rachete si toate atacurile de-a lungul frontierei", se arata in acord.

Acordul prevede, de asemenea, ca timp de 24 de ore de la intrarea in vigoare a armistitiului raman deschise discutiile pe tema masurilor de deschidere a punctelor de trecere spre enclava palestiniana si pentru a facilita circulatia persoanelor si a bunurilor.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri ca a fost de acord sa "dea o sansa" propunerii Egiptului pentru instalarea unui armistitiu dupa ce a vorbit cu presedintele american Barack Obama.

La randul sau, Obama i-a multumit premierului Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru ca a acceptat propunerea Egiptului privind un armistitiu cu miscarea islamista Hamas, anunta Casa Alba.

"Presedintele a exprimat satisfactia in legatura cu eforturile premierului israelian de gasire a unei solutii durabile, in cooperare cu noua Administratie egipteana", precizeaza Casa Alba.

"Presedintele SUA ii multumeste premierului Israelului pentru acceptarea propunerii egiptene", se arata in comunicat.

Acordul de incetare a focului intervine in a opta zi a Operatiunii israeliene "Pilon de Aparare", care a constat in raiduri aeriene si tiruri de artilerie vizand pozitii ale miscarii Hamas din Fasia Gaza. Combatantii Hamas au lansat aproximativ 1.000 de rachete spre teritoriul israelian, provocand moartea a cinci persoane - patru civili si un militar. In Fasia Gaza, bilantul victimelor raidurilor israeliene este de cel putin 154 de morti si peste 1000 de raniti.