O bomba a explodat miercuri intr-un autobuz din Tel Aviv, ranind cel putin 21 de persoane, a anunta serviciul de urgenta din Tel Aviv, potrivit Haaretz. Un purtator de cuvant al Guvernului israelian a catalogat explozie drept "un atac terorist" care ar putea complica eforturile de a se ajunge la un acord de incetare a focului in Fasia Gaza. Gruparea palestiniana Hamas a revendicat atacul, informeaza BBC.

Atac cu bomba in Tel AvivFoto: Agerpres/AP

"O bomba a explodat intr-un autobuz in zona centrala a Tel Aviv. A fost un atac terorist. Cei mai multi dintre raniti au suferit doar rani usoare" a declarat Ofir Gendelman, ourtator de cuvant al premierului Benjamin Netanyahu.

Potrivit AFP, explozia a avut loc in apropiere de sediul Ministerului Israelian al Apararii, situa in Tel Aviv.

Intr-un mesaj pe Twiiter, Ofir Gendelman a precizat ca autoritatile cauta vinovatii, confirmand ca nu este vorba despre un atac sinucigas.

Atacul are loc in cea de a opta zi a conflictului dintre Israel si militantii Hamas din Fasia Gaza.

La Gaza, scene de bucurie au izbucnit dupa anuntarea exploziei, arata BBC.

Atacul are loc in timp ce secretarul de Stat american Hillary Clinton si secretarul general al ONU Ban Ki-moon continua sa poarte consultari in Israel si la Ramallah (Cisiordania), intr-o incercare de a stopa ostilitatile dintre Israel si Hamas in Fasia Gaza, care continua de o saptamana, informeaza Mediafax.

UPDATE (13:15) Ministerul roman al Afacerilor Externe condamna atacul terorist din Tel Aviv. Din informatiile detinute de MAE, nu se numara romani pentre victime.

UPDATE (13:37)Haaretz informeaza ca cel putin 21 de persoane au fost ranite in explozie. Doua dintre victime au suferit rani de la moderate la grave, trei persoane au suferit rani moderate, iar celelalte victime au suferit rani usoare.

Politia a demarat imediat cautarile a doua persoane suspectate de terorism. Un suspect a fost retinut circa jumatate de ora dupa atac, insa a fost eliberat la putin timp dupa.

Potrivit Haaretz, martorii au vazut cum o persoana a instalat explozibilul dupa care a fugit. Al-Arabiya a informat ca cel putin unul dintre suspecti este femeie.