UPDATE Noua dintre principalii ministri ai guvernului Netanyahu au continuat in noaptea de luni spre marti examinarea propunerii egiptene de armistitiu cu grupurile armate palestiniene din Gaza, a anuntat postul public de radio, citat de AFP.

Raiduri asupra Fasiei GazaFoto: Reuters

Rusia acuza Statele Unite ca incearca sa "obstructioneze" un comunicat al Consiliului de Securitate ONU privind situatia din Fasia Gaza, informeaza AFP citata de Mediafax.

"Unul dintre cei 15 membri ai Consiliului de Securitate ONU a anuntat ca nu doreste sa permita o reactie a Consiliului de Securitate privind situatia din Fasia Gaza", a declarat ambasadorul rus la Natiunile Unite, Vitali Ciurkin.

Diplomatul rus nu a dezvaluit numele tarii, dar alte surse au precizat ca este vorba de Statele Unite, care ar bloca un comunicat sustinut de tarile arabe.

Daca Consiliul, care va examina luni seara textul, nu va reusi sa ajunga la un acord, Moscova ar putea propune o rezolutie in favoarea unei incetari imediate a focului, a adaugat diplomatul rus.

Aceasta ar obliga Statele Unite sa se opuna prin veto pentru a isi proteja aliatul israelian.

Prim-ministrul turc Recep Tayyip Edrogan si-a exprimat criticile aspre asupra Israelului si a campaniei desfasurata in Fasia Gaza. "Cei care asociaza Islamul cu terorismul inchid ochii la uciderea in masa a musulmanilor", a anuntat Erdogan, informeaza Novinite.

"Acesta este motivul pentru care afirm ca Israelul este un stat terorist, iar actiunile sale sunt actiuni teroriste", a adaugat premierul Turciei.

Ministrul afacerilor externe din Turcia, Ahmet Davutoglu, va vizita marti Gaza impreuna cu ministrii de externe din Liga Araba. Atacurile israeliene din Fasia Gaza s-au intensificat luni, cu sanse tot mai mari sa fie lansate si operatiuni terestre.