Autoritatea Palestiniana a cerut un summit de urgenta a Ligii Arabe, pentru a discuta "agresiunea" din Fasia Gaza, a anuntat Liga duminica. Intre timp, alti doi palestinieni au fost ucisi duminica seara in urma unui nou raid din partea Israelului.

Sambata, ministrii de externe ai Ligii Arabe au condamnat ofensiva israeliana din Gaza si-au exprimat dezamagirea cu privire la esecul Consiliului de Securitate ONU de a realiza un armistitiu, potrivit Reuters.

Presedintele palestinian Mahmoud Abbas a facut un apel la poporul sau sa "intensifice manifestarile pasnice impotriva agresiunii israeliene din Gaza".

Hamas a declarat ca miscarea doreste "ridicarea blocadei nedrepte din Gaza si oprirea frecventelor agresiuni si asasinate din partea israelienilor".

Insa eforturile pentru un acord de incetare a focului continua.

Presedintele francez Francois Hollande a avut o noua discutie telefonica cu presedintele egiptean Mohamed Morsi si l-a informat de demersurile pe care ministrul de externe francez Lauren Fabius se face in regiune.

Fabius a declarat la Tel Aviv ca "razboiul nu este o optiune" si ca trebuie "intervenit de urgenta" pentru a se obtine un armistitiu.

Morsi s-a aratat optimist sambata, mentionand legaturile cu cele doua tabere si cele "cateva indicii cu privire la posibilitatea unui armistitiu curand".

De la declansarea ofensivei israeliene "Pilonul apararii", miercuri, odata cu asasinarea liderul operatiunilor militare ale Hamas, Ahmad Jaabari, 74 de persoane au fost ucise - 71 de palestinieni si 3 israelieni, potrivit AFP.