Ora 22.50 Guvernul israelian a acceptat mobilizarea a 75.000 de rezervisti militari. Aceasta decizie a fost luata dupa o intalnire in cabinetul de securitate din Tel Aviv a guvernului Netanyahu, format din noua ministri, potrivit posturilor de televiziune israeline citate de AFP.

Ora 22.00 Un lider al aripii militare a miscarii Hamas, Ahmed Abu Jalal, a fost ucis, vineri seara, in raidul aerian israelian efectuat in zona Maghazi din Fasia Gaza. Israelul a blocat, vineri seara, toate caile de acces rutier spre Fasia Gaza, anuntand ca zona este una "militarizata inchisa", potrivit Mediafax.

Ora 21.00 Patru palestinieni au fost ucisi intr-un nou raid aerian, anunta surse medicale palestiniene. Bilantul operatiunii israeliene "Pilon al Apararii" a ajuns la 28 de morti in Fasia Gaza. In Israel, trei civili au fost ucisi intr-un atac cu racheta lansat din Fasia Gaza.

Ora 17.18: Racheta Hamas a cazut in afara orasului Ierusalim - AFP si Reuters

Ora17.01: Bratul armat al Hamas anunta lansarea unei rachete asupra Ierusalimului, sirene de avertizare au rasunat in oras

Ora 16.32: MAE sustine, intr-un comunicat de presa, ca ministrul Titus Corlatean a avut vineri o convorbire telefonica cu viceprim-ministrul si ministrul afacerilor externe al Statului Israel, Avigdor Lieberman, la solicitarea sefului diplomatiei israeliene. "MAE spera ca agresiunea militara a Hamas va inceta, ca ambele parti se vor abtine de la escaladarea conflictului si vor da dovada de retinere", se arata in comunicatul citat

Ora 16.28: Presedintele Egiptului: Atacurile Israelului in Gaza reprezinta "un act de agresiune la adresa umanitatii (AFP). Intre timp, 16.000 de rezervisti israelieni au fost mobilizati

Ora 16.20: Hamas sustine ca a lansat mai multe rachete asupra orasului Tel-Aviv, dar politia israeliana, citata de Reuters spune ca orasul nu a fost lovit

Ora 10:30 Doi palestinieni au fost ucisi in urma unui raid israelian efectuat in nordul Fasiei Gaza, in timpul vizitei premierului egiptean Hicham Qandil, au afirmat surse medicale palestiniene, citate de AFP.

Un purtator de cuvant al premierului israelian Benjamin Netanyahu acuzase anterior ca Hamas, la putere Gaza, nu respecta armistitiul provizoriu anuntat de Israel pe perioada vizitei sefului guvernului egiptean in teritoriul palestinian.

In cursul diminetii, un inalt oficial israelian anuntase ca premierul israelian Benjamin Netanyahu a acceptat sa suspende o intensa ofensiva aeriana impotriva Fasiei Gaza in timpul vizitei premierului egiptean Hisham Qandil in aceasta regiune.

"Premierul Netanyahu a raspuns favorabil unei cereri egiptene de incetare a focului in timpul vizitei in Gaza in aceasta (vineri) dimineata a primului ministru egiptean, o vizita care va dura trei ore", a precizat acest inalt oficial, sub acoperirea anonimatului.

"In raspunsul pe care l-am transmis egiptenilor, Israelul a indicat ca fortele sale vor inceta focul cu conditia sa nu existe tiruri ostile din Gaza spre Israel in aceasta perioada", a adaugat acesta.

Premierul egiptean este asteptat in cursul diminetii in Fasia Gaza.

Aviatia israeliana a efectuat numeroase raiduri in Fasia Gaza, dintre care mai multe au lovit orasul Gaza, vineri, in zori, in a treia zi de intensa ofensiva impotriva gruparilor armate din teritoriu.

"De ieri seara pana acum, au fost 130 de lovituri", a spus purtatorul de cuvant al ministerului de Interne al Hamas, Islam Shahwan.

Potrivit purtatorului de cuvant al serviciilor de urgenta ale Hamas, Adham Abou Selimya, de la inceputul ofensivei "Stalpul Apararii", miercuri dupa-amiaza, 19 palestinieni au fost ucisi, printre care mai multi copii, si 235 au fost raniti.

Joi, trei israelieni au fost ucisi dupa ce o racheta a lovit in plin un imobil de locuinte din sudul Israelului.

Armata israeliana a precizat ca a efectuat 466 de raiduri aeriene de la inceputul operatiunii care a debutat cu uciderea liderului militar al Hamas, Ahmed Jaabari.

In total, 280 de rachete au fost trase miercuri spre statul evreu, dintre care 131 au fost interceptate de sistemul antiracheta Iron Dome.