Reprezentantul special pentru Transnistria al presedintelui Rusiei, Dmitri Rogozin, a scris pe pagina sa de Facebook ca Federatia Rusa nu are de gand sa tina cont de parerea Romaniei cu privire la deschiderea Consulatului rus in regiunea transnistreana, transmite Unimedia.

"Iar pe voi, romanii, nici nu avem de gand sa va intrebam (cu privire la deschiderea Consulatului rus in regiunea transnistreana, -n.r.). Aceasta este o problema bilaterala a relatiilor ruso-moldovenesti", a scris Rogozin comentand declaratia ministrului Afacerilor Externe al Romaniei, Titus Corlatean.

Ministrul de externe, Titus Corlatean, a declarat vineri la Digi 24 ca Romania asteapta cu interes pozitia guvernului moldovean in legatura cu intentia exprimata de Rusia de a deschide un consulat in Transnistria. Seful diplomatiei romane spune ca pentru moment nu e cazul Romaniei sa se pronunte intr-un sens sau altul, insa aminteste ca "nu exista nici un stat care sa fi recunoscut independenta republicii separatiste transnistrene. In concluzie nici Rusia nu are de ce sa se deschida un consulat in zona".