Paula Broadwell, a carei relatii cu directorul CIA a provocat demisia acestuia, a fost sefa de promotie in liceu, absolventa a prestigioasei academii militare West Point unde a fost si campioana de fitness, absolventa Harvard si model pentru un producator de mitraliere, scrie New York Times intr-un profil al Paulei Broadwell.

Paula BroadwellFoto: Captura CBS

"Este posibil ca acestea sa fi fost calitatile - plus o serie de realizari, care a inceput in statul natal Dakota de Nord, unde a fost presedinte al Consiliului de studenti, unul dintre cei mai buni jucatori de baschet la nivel de stat si concertmaistru - care au atras atentia lui David H. Petraeus, spionul de top al natiunii si general cu patru stele, pe masura orelor petrecute impreuna de cei doi pentru o biografie a dl Petraeus la a carei scriere dna Broadwell a contribuit", arata NY Times.

Numele Paulei Broadwell, in varsta de 40 de ani, a intrat in atentia publica vineri seara, dupa ce directorul CIA David Petraeus (in varsta de 60 de ani) a demisionat brusc, pe fondul unei anchete FBI care a dat la iveala dovezi ale relatiei dintre cei doi.

Paula Broadwell a scris, ajutata de Vernon Loeb, biografia lui Petraeus "All In: The Education of General David Petraeus", publicata in ianuarie 2012. In aparitiile media de promovare a cartii, Broadwell a precizat ca a avut "un acces neobisnuit", cartea fiind bazata pe sute de ore de interviuri cu generalul Petraeus, mentorii, subordonatii si prietenii lui. Autoarea cartii, pe atunci in varsta de 39 de ani, a petrecut mai mult timp cu generalul si echipa acestuia pe teren, in Afganistan.

In biografia ei de pe site-ul biroului de presa al Penguin se precizeaza ca Paula Broadwell este cercetator asociat al Centrului pentru Leadership Public al Universitatii Harvard si candidat la titlul de doctor in cadrul Departamentului de Studii de Razboi al Kings College (Londra). Broadwell detine si titlul academic de master in administratia publica acordat de Scoala de Guvernamant Kennedy de la Harvard. Penguin precizeaza ca este analist pe probleme de securitate nationala si veteran al armatei americane.

Potrivit biografiei, Broadwell este, de asemenea, altlet de triatlon la disciplina Half-Ironman si a fost "model feminin/prezentatoare" pentru producatorul de mitraliere KRISS.

Broadwell a lucrat pentru Comandamentul pentru Operatiuni Speciale al armatei americane (USSOCOM) si a facut parte dintr-o echipa comuna de lupta impotriva terorismului a FBI, scrie The Daily Beast.

Broadwell a devenit un punct de interes pe scena mass-mediei din Washington dupa publicarea cartii sale despre Petraeus. Intr-un mesaj postat pe Twitter in vara, aceasta anunta ca urma sa ia parte dintr-un panel de discutii la Institutul Aspen.

Casatorita si mama a doi copii, Paula Broadwell a fost descrisa intr-o profil realizat de Inspired Women Magazine ca o persoana cu rezultate foarte bune in fiecare domeniu in care s-a lansat.

Potrivit biografiei, Paula Broadwell detine o diploma in geografie politica si sisteme de inginerie de la West Point, unde a fost si campioana la fitness a promotiei sale. La inceputul anului, a explicat unui reporter ca titlul s-a datorat faptului ca notarea s-a facut dupa setul de criterii pentru femei precizand ca "as fi fost in primele 5% in cazul in care as fi fost evaluata ca barbat", precizeaza New York Times.

Paula Broadwell se autodescrie drept o persoana hotarata si foarte competitiva atat in liceu cat si mai tarziu, la West Point si Harvard. Broadwell este citata spunand ca "acum, ca mama a doi copii si cu o cariera, imi dau seama ca este mult mai dificil sa concurezi in anumite domenii. Cred ca este important pentru mamele care muncesc sa recunoasca faptul ca familia este cea mai importanta."

Invitata in emisiunea "The Daily Show" realizata de Jon Stewart, Broadwell l-a provocat pe acesta la un concurs de flotari pe care l-a castigat cu usurinta. Jon Stewart a trebuit sa plateasca 1.000 de dolari la fondul veteranilor pentru fiecare flotare pe care aceasta a facut-o in plus. Broadwell a precizat ca realizatorul "The Daily Show" a semnat pe loc un cec in valoare de 20.000 de dolari.

The Daily Show with Jon Stewart

Get More: Daily Show Full Episodes,Political Humor & Satire Blog,The Daily Show on Facebook