Senatorul de opozitie de drepta si presedintele celui mai mare grup francez de armament, Serge Dassault, in varsta de 87 de ani, a provocat un scandal in Franta, dupa ce a legat homosexualitatea de "decadenta" din Grecia antica, in ziua prezentarii oficiale a proiectului de lege privind legalizarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, scrie AFP.

"O sa avem o tara de homo. Si in zece ani nu va mai fi nimeni. E stupid", a declarat Serge Dassault, la postul public de radio France Culture.

"Priviti in istorie, la Grecia, este unul dintre motivele decadentei sale, la acea vreme", a spus senatorul, care este si proprietarul cotidianului liberal-conservator Le Figaro. "Decadenta totala, desigur. Este sfarsitul familiei, este sfarsitul dezvoltarii copiilor, este sfarsitul educatiei. Este un pericol enorm pentru intreaga natiune, enorm".

"Afirmatii rusinoase ale lui S.Dassault", a reactionat purtatorul de cuvant al Partidului Socialist, David Assouline, pe contul sau de Twitter.

Legalizarea casatoriilor homosexuale este una dintre principalele promisiuni de campanie facute de presedintele François Hollande, care s-a concretizat miercuri printr-un proiect de lege prezentat in Consiliul de Ministri, starnind criticile opozitiei de dreapta si ale bisericii catolice.