Un roman care locuieste in Statele Unite a povestit intr-o relatare pentru HotNews.ro despre efectele trecereii uraganului Sandy in zona New Jersey-New York, la cateva zile dupa dezastrul care a lovit Coasta de est a Americii. Andrei Costache afirma ca "locuitorii din zona sunt stresati de tot ce s-a intamplat, in special pentru ca lucrurile nu au revenit la normal imediat (1-2 zile), cum au fost obisnuiti in trecut". Vorbind despre penuria de combustibil, Costache spune ca "vineri seara am stat doua ore la coada sa luam benzina in canistra si ne-am amintit de zilele bune din Romania".

La coada la benzinaFoto: Hotnews

Iata cateva dintre impresiile lui Andrei Costache:

"Oamenii aici sunt stresati de tot ce s-a intamplat, in special pentru ca lucrurile nu au revenit la normal imediat (1-2 zile), cum au fost obisnuiti in trecut. Au dat drumul la metrou (doar la cateva linii) in New York de joi, dar este inghesuiala, in special la orele de varf.

Vineri seara am stat doua ore la coada sa luam benzina in canistra si ne-am amintit de zilele bune din Romania. Astazi (sambata n.r.) au implementat in New Jersey sistemul de numere cu sot si fara sot, adica astazi pot lua benzina doar masinile cu numar fara sot.

Sunt multi oameni fara curent (lumina, apa calda, caldura) si se pare ca si saptamana viitoare va fi la fel, in special in zonele mai afectate: downtown Manhattan, South New Jersey, parti din Connecticut etc".

Fair Lawn (New Jersey)

Fair Lawn (New Jersey)

Foto: Hotnews

Potrivit declaratiilor facute sambata de autoritatile americane, numarul persoanelor decedate in urma trecerii uraganului Sandy pe Coasta de est a Statelor Unite a ajuns la 113, cele mai multe victime inregistrandu-se in statul New York - 48 de morti.

Iata bilantul mortilor pentru fiecare stat afectat:

New York - 48

New Jersey - 24

Pennsylvania - 14

Maryland - 11

Virginia de Vest - 7

Connecticut - 4

Carolina de Nord - 2

Virginia - 2

New Hampshire - 1​