Funeraliile care au loc duminica, la Beirut, pentru un important sef al securitatii libaneze, asasinat vineri intr-un atentat, s-au transformat intr-o manifestatie violenta impotriva premierului Najib Mikati, acuzat de opozantii sai de acoperirea acestei "crime", politia tragand focuri de arma in aer si utilizand gaze lacrimogene impotriva protestatarilor, relateaza AFP.

Mii de persoane au participat la ceremonia religioasa desfasurata la moscheea Al-Amin, in centrul capitalei Beirut, in memoria generalului Wissam al-Hassan, seful serviciului de informatii din cadrul politiei libaneze si cunoscut drept o "oaie neagra" pentru regimul din Siria, care a fost ucis vineri, impreuna cu soferul sau, intr-un atentat cu masina-capcana.

La finalul funeraliilor, Fouad Siniora, liderul grupului parlamentar al opozitiei conduse de catre fostul premier Saad Hariri, i-a indemnat pe participantii adunati in Piata Martirilor sa protesteze.

"Guvernul este responsabil de crima impotriva lui Wissam al-Hassan si colegului sau. De aceea trebuie sa plece", a spus el multimii.

"Mikati, nu mai poti ramane in functie pentru a acoperi aceasta crima. Daca ramai, inseamna ca esti de acord cu ce s-a intamplat si ce se va intampla" in continuare, a mai spus el, adaugand ca "nu va exista niciun dialog inainte de caderea guvernului".

Surescitati, aproximativ doua sute de tineri au incercat sa ia cu asalt Seraiul, sediul premierului, iar fortele de ordine au aruncat grenade lacrimogene si au tras focuri de arma in plan vertical pentru a-i impiedica, a relatat un jurnalist AFP aflat la fata locului.

De asemenea, potrivit jurnalistului, manifestantii au aruncat cu pietre si bastoane, facand raniti printre ei, dar si in randul fortelor de ordine.