Abdel Wassim El Whani, un miliardar din Qatar, care pare sa traiasca la Paris, a starnit controverse in Franta dupa ce i-a oferit unei cersetoare romance 1 milion de euro si le-a dat o masina Lamborghini unor tineri pe care de abia ii intalnise, scrie Business Insider. Blogul The Observers al France24 a realizat o investigatie incercand sa afle mai multe despre presupusul miliardar. Investigatia ridica banuiala ca totul ar fi o farsa pentru publicitate.

Abdel Wassim El Whani a devenit celebru dupa ce a aparut pe YouTube, in luna septembrie, un videoclip in care barbatul oferea un milion de euro unei femei fara adapost, aparent de origine romana, arata Business Insider. Ulterior a fost postata pe YouTube o inregistrare in care miliardarul a cumparat mai multe telefoane iPhone5 pe care le-a aruncat. O inregistrare mai recenta il arata oferind un Lamborghini unor tineri pe care abia ii intalnise.

Inregistrarile au adunat in total circa 2 milioane de vizualizari.

Videoclipurile, realizate de catre compania de productie JisaMedia, sustin ca Whani ar fi "un miliardar din Qatar, care a decis sa distribuie averea sa imensa strainilor care au nevoie", insa nu se stiu prea multe despre el. Are o pagina de Facebook insa aceasta a fost creata in luna septembrie. Cautarile pe internet dau la iveala doar imagini cu Whani preluate din inregistrari.

Unul dintre blogurile afiliate Le Monde a preluat povestea presupusului miliardar primind numeroase comentarii in care se cere ajutorul acestuia.

Realizatorii blogului The Observer al France 24 au vorbit cu un oficial din Qatar care sustine ca nu recunoaste numele sau fata presupusului miliardar. In urma investigatiei, jurnalistii arata ca una dintre banuieli este ca totul ar fi o farsa de publicitate.