Kaha Kaladze, fostul star al fotbalului georgian care a facut cariera in Italia, a fost numit marti ministru al Energiei in nou guvern al miliardarului Bidzina Ivanishvili, invingator la alegerile legislative din 1 octombrie, scrie AFP.Reamintim ca energia este unul dintre domeniile-cheie in Georgia, tara considerata de SUA si UE o potentiala poarta de intrare spre Europa a petrolului si gazelor din zona caspica.

"Omul are experienta in management", a declarat Ivanishivili intr-o conferinta de presa la Tbilisi, explicand decizia de a incredinta ministerul Energiei lui Kaladze, considerat cel mai bun fotbalist din istoria Georgiei.

"Poate ca nu am experienta in domeniu, dar nu o sa precupetesc eforturile pentru a justifica increderea" acordata, a afirmat si Kaladze.

Dublu invingator in Liga Campionilor cu AC Milan, el a renuntat recent la fotbal si a facut campanie alaturi de Ivanishvili in fruntea Visului Georgian, care a invins partidul prezidential al lui Mihail Saakashvili, la putere de la Revolutia trandafirilor din 2003 in aceasta fosta republica sovietica din Caucaz, cu 4,5 milioane de locuitori.

Kaladze, prezentat intr-o prima etapa ca ministrul al Dezvoltarii regionale si infrastructurii, va fi unui dintre cei doi vicepremieri ai guvernului, a precizat Ivanishvili.