De la confruntarea din 1980 dintre Jimmy Carter si Ronald Reagan incoace, presedintia SUA nu a mai fost atat de jenant reprezentata in public. De fapt, aceasta este o insulta la adresa lui Jimmy Carter, comenteaza Charles Hurt, editorialist la Washington Times, dupa dezbaterea de miercuri, prima care i-a pus fata in fata pe viitorii principali candidati la Casa Alba, la alegerile din 6 noiembrie: Barack Obama si Mitt Romney. Mai mult chiar, Obama l-a facut pe Jimmy Carter sa para extraordinar, mai scrie jurnalistul american.

Romney vs BarackFoto: Captura CNN

La dezbatera Jimmy Carter-Ronald Reagan, care a avut loc pe 28 octombrie 1980, fostul actor Ronald Reagan si-a dezvaluit talentul de mare comunicator. De altfel, el i-a adresat atunci presedintelui in exercitiu Jimmy Carter o intrebare pe care Mitt Romney a reluat-o in 2012: "Va aflati intr-o situatie mai buna decat in urma cu patru ani?". Ronald Reagan avea sa castige apoi alegerile.

Editorialul din Washington Post descrie un Obama "derutat si pierdut fara prompterul sau, nervos si iritabil" pe intreg parcursul primei dezbateri televizate cu Mitt Romney. In timp ce Mitt Romney a vorbit deschis, despre lucruri atent alese, privirea lui Obama a parut lipita de propriul sau pupitru, el parand vinovat si ingrijorat, noteaza Washington Post, adaugand ca acele cadre in care apareau ambii protagonisti ai dezbaterii televizate au fost "devastatoare" pentru actualul lider de la Casa Alba.

In mijlocul discutiei despre locurile de munca, Romney a spus relaxat "Asta e amuzant", in timp ce Obama l-a rugat pe moderator sa treaza la alt subiect.

Presa internationala a scris, joi, la unison despre victoria lui Mitt Romney in prima confruntare televizata dintre cei doi candidati.

Potrivit unui sondaj realizat de CNN impreuna cu ORC International, candidatul republican Mitt Romney la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie a fost castigatorul primei dezbateri televizate cu principalul sau adversar, democratul Barack Obama, presedintele american in exercitiu care candideaza pentru al doilea mandat la Casa Alba. Aproximativ 67% dintre telespectatorii intervievati in cadrului unui sondaj telefonic l-au preferat pe Romney lui Obama in cadrul acestei prime dezbateri. Numai 25% dintre telespectatori i-au dat castig de cauza lui Obama. Sondajul telefonic a fost realizat pe un esantion de 430 de persoane.

Aceeasi parare o au si majoritatea analistilor americani, care l-au vazut pe Romney mult mai hotarat si mai bine pregatit decat adversarul sau, Barack Obama.