Coalitia de opozitie condusa de miliardarul Bidzina Ivanishvili se afla pe primul locul intr-un sondaj la iesirea de la urne difuzat de televiziunea de stat din Georgia, cu 35% dintre voturi, fata de 30% pentru partidul presedintelui Mihail Saakashvili, anunta AFP.

Cu toate acestea, cifrele finale nu se vor reflecta in mod automat in numarul de fotolii din Parlamentul georgian, din cauza unui sistem complex care combina scrutinul majoritar cu cel proportional.

Potrivit unui alt sondaj realizat de canalele pro-putere Rustavi-2 si Imedi, Visul Georgian al lui Ivanishvili este cotat cu 51%, fata de 41% pentru Miscarea Nationala Unificata a presedintelui Saakashvili.

O purtatoare de cuvant a partidului aflat la putere, Chiora Taktakishvili, a afirmat: "Potrivit informatiilor pe care le primim, suntem pe punctul de a castiga o majoritate a fotoliilor atribuite. Miscarea Nationala Unificata va castiga o majoritate in noul Parlement", a spus ea.

La Tbilisi, cateva mii de partizani ai opozitiei s-au adunat in piata Libertatii, in centrul capitalei, pentru a-si exprima bucuria la anuntul exit-poll-urilor.

In Parlamentul georgian, care are 150 de deputati, 73 de fotolii sunt atribuite prin scrutin uninominal majoritar intr-un tur si restul de 77 de fotolii potrivit unui scrutin pe liste nationale proportionale, cu un prag de 5% din sufragii pentru obtinerea unui mandat parlamentar.