Un puternic taifun se indrepta spre Tokio, duminica, dupa ce a facut zeci de raniti, a provocat intreruperi de electricitate si paralizat traficul in sudul si vestul Japoniei, conform AP, scrie Agerpres.

Agentia Meteorologica nipona a anuntat ca taifunul Jelawat era de asteptat sa ajunga in regiunea Tokio duminica seara. Ea a avertizat asupra unor ploi torentiale si rafale puternice de vant, indemnand locuitorii sa ramana acasa.

Agentia a mai precizat ca furtuna este insotita de vanturi ce bateau cu o viteza de pana la 126 km pe o ora in timp ce a trecut prin zona Nagoya din centrul Japoniei. Orasul Nagoya a emis un aviz consultativ de evacuare a peste 50.000 de locuitori, de teama inundatiilor provocate de revarsarea unui rau. Peste 10.000 de persoane au fost de asemenea evacuate la Ishinomaki, un oras de coasta din nordul Japoniei lovit de tsunami de anul trecut.

Taifunul a lasat 145 de persoane cu leziuni minore in sudul si vestul Japoniei, aproximativ jumatate dintre ele pe insula de sud Okinawa, a anuntat postul public de televiziune NHK. Zeci de mii de locuinte au ramas fara electricitate.

Zeci de trenuri au fost oprite in zonele de coasta din jurul Tokio si multe magazine din interiorul capitalei au fost inchise de duminica dimineata in timp ce furtuna se apropia. Se astepta ca ea sa loveasca nordul Japoniei pentru a ajunge apoi in Oceanul Pacific la inceputul zilei de luni.