Viceprim-ministrul Dmitri Rogozin a promis duminica ca ii va pedepsi pe cei care au fost implicati in privatizarea ilegala a complexului militar-industrial din Rusia, scrie RiaNovosti.

"Am trimis deja documentele cu privire la o serie de parti ale complexului militar-industrial care au fost grosolan privatizate, arogant, ca si cum acesti oameni care au facut asta nu au avut absolut nicio teama". a spus Rogozin, care are responsabilitatea gestionarii acestui sector. "Ei au gandit scheme simple. Dar acum aceste documente sunt la procurori. Ma voi ocupa personal de aceasta problema, astfel incat sa avem o lista cu nume reale", a spus el intr-un inteviu acordat unei televiziuni rusesti.

Rogozin a concluzionat afirmand ca de acum vor fi trasate linii rosii pe care nimeni nu va mai avea voie sa le depaseasca in industria aprarii, aviatiei si a celei spatiale.

"Directorul unei fabrici nu este propriul lui sef, acesta este un obiect al apararii. Am avut situatii in care directorii fabricilor aflate in sectoarele industriei militare-incluzand industria spatiala- au avut salarii de 5 milioane de ruble (161.290 de mii de dolari) pe luna, in timp ce muncitorii simpli primeau 15-25.000 de mii de ruble", a spus Rogozin.