Pesedintele american Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt "in deplin acord" aspra necesitatii de a impiedica Iranul sa obtina arme nucleare, a anuntat vineri Casa Alba, citata de Reuters.

Presedintele Obama, care a ales sa nu se intalneasca cu Netanyahu cu ocazia vizitei acestuia la Washington, a discutat telefonic cu premierul israelian care s-a folosit de discursul pe care l-a sustinut joi in fata Adunarii generale a ONU pentru a forta mana administratiei americane sa traseze "o linie rosie" - o limita pe care Iranul nu trebuie sa o treaca fara a exista repercusiuni.

Totodata, Netanyahu a semnalat ca nu va exista un atat israelian asupra Teheranului inaintea alegerilor prezidentiale din SUA din 6 noiembrie, indicand astfel o schimbare de atitudine in randul administratiei israeliene.

Presedintele Obama si premierul Netanyahu "au subliniat faptul ca sunt in deplin acord asupra obiectivului comun de a impiedica Iranul sa obtina arme nucleare. Premierul a salutat angajamentul presedintelui Obama, in fata adunarii generale a Natiunilor Unite, de a face ce este necesar pentru a atnge acest obiectiv", a precizat Casa Alba intr-un comunicat de presa. ​