Comisia Electorala Centrala din Belarus a anuntat duminica noapte ca este "putin probabil" ca opozitia sa obtina un loc in parlamentul acestei foste republici sovietice la alegerile legislative, scrie Agerpres.

Comisia a anuntat ca 109 din cele 110 locuri au fost ocupate dupa numararea voturilor, citand numele circumscriptiilor, fara a preciza daca este vorba despre deputati ce il sprijina pe presedintele Aleksandr Lukasenko, noteaza AFP.

Dar, cand a fost intrebata de un jurnalist intr-o conferinta de presa la Minsk daca opozitia a obtinut locuri, presedintele Comisiei, Lidia Ermosina, a declarat: "Acest lucru este putin probabil. Niciuna dintre regiuni nu a transmis informatii in acest sens", a spus ea.

Noii alesi nu au fost anuntati decat cu numele lor de familie, dar, potrivit analistilor, noul parlament va fi compus numai din membri pro-Lukasenko.

Rata de participare a atins 74,3%, a subliniat Ermosina. O cifra aprig contestata de opozitie ai carei observatori au estimari mult mai mici.