Un ministru pakistanez a promis o recompensa da 100.000 de dolari pentru cine il va ucide pe realizatorul filmului "Inocenta Musulmanilor", produs in Statele Unite, anunta AFP.

"Anunt ca voi da 100.000 de dolari celui care il va ucide pe blasfematorul care l-a ultragiat pe sfantul profet", a declarat, la Peshawar, in nord-vestul tarii, ministrul cailor ferate, Ghulam Ahmed Bilour.

"Cer de asemenea talibanilor si fratilor din al-Qaeda sa participe la aceasta nobila actiune", a adaugat ministrul, subliniind ca, daca va avea ocazia, il va ucide pe realizatorul filmului cu mainile sale. "Dupa aceea, pot sa ma spanzure", a spus el.

Pakistanul a fost tara in care au avut loc cele mai ample manifestatii impotriva filmului american anti-islam. Vineri, o manifestatie la care au participat mai multe zeci de mii de oameni a degenerat pe alocuri in violente, soldandu-se cu 17 morti si peste 200 de raniti.

In alte tari musulmane, protestele anti-american sau anti-franceze, provocate de publicarea unor noi caricaturi ale profetului Mahomed in Franta, au ramas limitate si fara violente dupa rugaciunea de vineri.

Mii de persoane au manifestat din nou sambata in Pakistan impotriva filmului, de aceasta data cu calm.