Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a aprecizat ca filmul islamofob "Inocenta musulmanilor" este produsul unui "complot israelian", intr-un discurs tinut cu ocazia unei defilari militare organizate vineri la Teheran pentru a marca inceputul razboiului dintre Iran si Irak (1980-1988), relateaza AFP.

Ceea ce pretinde SUA - ca nu au putut, in numele libertatii de exprimare, sa cenzureze filmul - este o inselatorie, a spus Ahmadinejad, care considera ca filmul este rezultatul unui complot israelian care vizeaza "divizarea musulmanilor si provocarea unui conflict confesional".

Ahmadinejad a facut din nou aluzii la Holocaust, insa de data aceasta implicit, pentru a critica Occidentul, pe care il acuza de cenzura selectiva. "Protesteaza cand exista intrebari referitoare la un eveniment istoric. Ameninta si exercita presiuni asupra natiunilor, dar, cand este vorba de obscenitati la adresa unor lucruri sfinte si la adresa profetilor, au ca pretext libertatea de exprimare", a spus Ahmadinejad.