Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a deplans miercuri faptul ca taberele adverse din Siria, guvernul si opozitia, "par decise" sa se lupte pana la capat si a reiterat apelul sau la un "dialog politic". Din pacate, cele doua parti par hotarate sa mearga pana la capat prin mijloace militare", a declarat acesta in cursul unei conferinte de presa.

Acest conflict "ar trebui sa se rezolve printr-un dialog politic, reflectand aspiratiile reale si vointa poporului sirian", a adaugat el.

Secretarul general al ONU a apreciat ca emisarul international Lakhdar Brahimi "ar putea avea o strategie" de propus dupa intalnirile pe care le va avea saptamana viitoare la New York. Brahimi urmeaza sa se intalneasca luni cu membrii Consiliului de Securitate.

Evocand urmatoarea sedinta a Adunarii Generale a ONU, Ban Ki-moon a estimat ca deteriorarea situatiei din Siria va fi adusa in discutie. El a subliniat ca in cursul intalnirilor cu numerosi lideri ai lumii care vor fi prezenti la New York, "Siria va fi in fruntea subiectelor de dezbatere".