Cel putin 26 de oameni au fost ucisi marti intr-un incendiu de amploare izbucnit la o unitate de primire si distributie a gazelor detinuta de compania petroliera Pemex Mexic in apropiere de granita cu Statele Unite ale Americii, a anuntat compania de stat.

"Din pacate, numarul muncitorilor care au murit in incidentul in aceasta dimineata din Tamaulipas (statul mexican de nord-est), a crescut la 26", a declarat Pemex intr-un mesaj postat pe Tweeter.

"Patru victime erau angajati ai Pemex si restul de 22 au apartinut unor subcontractanti," a declarat compania intr-un al doilea mesaj. La randul sau, Crucea Rosie mexicana a anuntat ca 40 de oameni au fost raniti de flacarile uriase, fara a indica numarul celor care au murit.

"Un camion citerna urma sa fie incarcat cu combustibil intr-unul dindispozitivelede stocare. Una dintre supapelede siguranta careleagaconducta de alimentare ar fi putut sa aiba o problema si a facut o scanteiecare a provocat doua explozii", a declarat reporterilorGuillermoLopezun membrualechipeide intretinere.

Potrivit imaginilor difuzate de televiunile locale, flacarile au atins 40 de metri inaltime si au putut fi vazute de la mare distanta.