Ministerul rus de Interne a deschis o ancheta dupa ce pe internet a fost publicat un videoclip in care o femeie este violent lovita in cap de un politist, in timpul manifestatiilor care au avut loc sambata in Nijni Novgorod, in centrul tarii, relateaza AFP.

Politia intervine in forta la protestele din RusiaFoto: Captura YouTube

Imaginile postate pe Youtube arata o busculata, in care manifestantii incearca sa se opuna arestarii unuia dintre ei de catre fortele speciale ale politiei, inarmate cu bastoane.

In busculada, unul dintre politisti, a carui casca pare sa fi fost smulsa, se redreseaza si o loveste violent in cap, cu bastonul, pe o tanara care se afla in fata lui, tinand un drapel rosu in maini.

Tanara se prabuseste, pierzandu-si cunostinta, in timp ce o femeie mai in varsta ii striga politistului "Rusine!".

Tanara, care pare sa isi revina cu greu in simturi, a fost dusa la spital si sufera de o "contuzie" la cap, afirma ministerul de Interne.

Anuntul ministerului privind deschiderea anchetei vine dupa ce imaginile au fost vizionate de zeci de mii de ori pe internet.

Tanara se afla "printre indivizi care se opuneau actiunii legale a politie", precizeaza ministerul de Interne.

Politia din Nijni Novgorod a arestat 18 persoane in timpul manifestatiilor de sambata, o zi de mobilizare a opozitiei in intreaga tara. Mitingul nu fusese organizat.

Opozantii si militantii societatii civile recurg frecvent la internet pentru a face publice cazurile de coruptie sau de violenta a politistilor, in conditiile in care sanctiunile impotriva acestora sunt foarte rare.