Presupusul autor al filmului provocator la adresa islamului, care a declansat violente sangeroase in lumea musulmana, a fost audiat pentru scurt timp intr-un comisariat american, pentru a fi audiat cu privire la eliberarea sa conditionata, scrie AFP.

In februarie 2009, Nakoula Besseley Nakoula a fost pus sub acuzare pentru escrocherie bancara. Potrivit dosarului de urmarire, acesta, alaturi de alte persoane, ar fi obtinut in mod fraudulos identitatile si numerele de securitate sociala ale mai multor clienti ai unei filiale a bancii Wells Fargo din California, retragand ilegal suma de 860 de dolari.

Avand in vedere suma mica de bani, a fost eliberat conditionat.

Sambata, Nakoula Besseley Nakoula a fost adus cu o masina de adjunctii serifului de la domiciliul sau din Cerritos (California), putin dupa miezul noptii, a precizat purtatorul de cuvant al comitatului Los Angeles, Don Walker.

Agentii federali incearca sa stabileasca daca Nakoula a incalcat sau nu termenii eliberarii sale conditionate.

Potrivit lui Walker, audierea lui Nakoula nu a durat mult timp. Acesta nu a oferit insa niciun detaliu legat de concluziile acestei audieri.

Nakoula a executat un an de inchisoare, in 1997, dupa ce a pledat vinovat la acuzatiile de detinere de metamfetamina.

Filmul il descrie in culori deloc magulitoare pe profetul Mahomed si a provocat un val de proteste anti-americane, soldate cu mai multi morti.

Cel putin sase persoane au murit vineri in Egipt, Tunisia, Liban si Sudan, dupa ce politia din aceste tari a aparat reprezentantele diplomatice ale Statelor Unite, in fata manifestantilor inarmati cu pietre. Washingtonul a trimis mai multi soldati din Infanteria Marina in Libia si Yemen.