Doi membri ai echipajului si un pasager al unui zbor Ryanair intre Germania si insulele Baleare au fost raniti din cauza unor "turbulente puternice" care l-au obligat pe pilot sa solicite aterizarea de urgenta, a anuntat joi compania citata de AFP. In urma cu o saptamana un alt avion al companiei irlandeze Ryanair care zbura de la Madrid spre Insulele Canare a suferit o depresurizare a cabinei, provocand teama printre cei 160 de pasageri, 16 dintre acestia avand probleme cu urechile si stari de anxietate.

Zborul FR6218 intre Dusseldorf si Palma de Mallorca "s-a confruntat cu turbulente puternice la apropierea de aeroportul" din Palma, a declarat compania aeriana low-cost intr-un scurt comunicat.

"Drept urmare, pilotul a solicitat aterizarea de urgenta pentru a permite celor doi membri ai echipajului si unui pasager al zborului sa primeasca asistenta medicala", se arata in comunicatul de presa.

Potrivit companiei, "avionul a aterizat normal iar membrii echipajului si pasagerul au fost tratati de personalul medical al aeroportului".

"Stim ca este vorba despre rani usoare", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al operatorului aeroportuar spaniol Aena.

Aena a constatat mai multe incidente ale companiei Ryanair care a solicitat trei aterizari de urgenta in iulie din cauza lipsei de carburant si o ancheta a fost deschisa. In urma cu o saptamana, pe 7 septembrie, Aena a anuntat ca un avion Ryanair de la Madrid catre Insulele Canare a suferit o depresurizare a cabinei, provocand teama printre cei 160 de pasageri, 16 dintre acestia avand probleme cu urechile si stari de anxietate.