Premierul Benjamin Netanyahu a afirmat marti ca Israelul nu va astepta pana cand Iranul va dispune de bomba nucleara, scrie CBS. In comentarii aprinse adresate Statelor Unite, primul ministru israelian a afirmat ca devine evident ca solutia diplomatica nu va functiona.

"Lumea spune Israelului, 'Asteptati, inca este timp'", a spus el, citat de Associated Press. "Iar eu spun: Sa asteptam ce? Sa asteptam pana cand? Aceia din comunitatea internationala care refuza sa traseze o linie rosie in fata Iranului nu au dreptul moral sa traseze o linie rosie in fata Israelului'".

Administratia Obama a afirmat constant ca privilegiaza solutia diplomatica in incercarea de a determina Iranul sa renunte la ambitiile sale nucleare.

Netanyahu este insa ingrijorat de faptul ca Iranul continua sa-si dezvolte nestingherit tehnologiile nucleare.

"Daca Iranul stie ca nu exista o limita, ce va face? Exact ceea ce face. Continua, fara nicio interferenta, spre obtinerea capacitatilor armelor nucleare si, de acolo, bomba nucleara", a adaugat el.

Ministrul israelian al Apararii Ehud Barak a incercat sa minimezeze retorica dura, afirmand, intr-o declaratie citata de Haaertz, ca tensiunile dintre SUA si Israel ar trebui aplanate "in spatele usilor inchise".

Cotidianul israelian a mentionat ca guvernul american ar fi refuzat o cere a lui Netanyahu privind efectuarea unei vizite la Casa Alba, la sfarsitul acestei luni.