Un saudit declarat vinovat pentru viol incestuos a fost decapitat, a anuntat miercuri ministerul de Interne, ceea ce aduce la 53 numarul persoanelor decapitate in regat de la inceputul anului, relateaza AFP.

Intr-un comunicat difuzat de agentia oficiala SPA, ministerul a precizat ca Faleh Al-Oteibi a fost declarat vinovat de faptul ca "a consumat alcool su dupa aceea si-a violat in mai multe randuri una dintre rude care este mahram", respectiv cu care are o legatura de rudenie ce interzice relatiile sexuale.

Decapitarea sa in orasul sfant Mecca (vestul tarii) aduce la 53 numarul persoanelor executate de la inceputul acestui an. Marti, un saudit declarat vinovat de crima si un traficant de droguri pakistanez au fost si ei decapitati.

In 2011, cel putin 76 de persoane condamnate la moarte au fost executate in regat, potrivit unei numaratori efectuate de AFP, in timp ce Amnesty International vorbeste de cel putin 79 de executii.

Violul, crima, apostazia, furtul cu mana armata si traficul de droguri sunt pasibile de pedeapsa capitala in Arabia Saudita, care aplica strict Sharia, legea islamica.