Un grup de activisti crestini ultraconservatori din Rusia ii hartuieste pe oficialii Muzeului de Arta Erotica din Moscova, scrie Ria Novosti. Activistii, care si-au facut aparitia in noaptea de marti spre miercuri, putin dupa miezul noptii, au amenintat-o pe directoarea muzeului, care a fugit, temandu-se pentu viata ei, a declarat Alexander Donskoi, un curator al muzeului. Muzeul este criticat de activisti pentru publicitatea pe care si-o face pe strada, accesul acordat comunitatii gay, dar si pentru sprijinirea grupului Pussy Riot, in conditiile in care 3 dintre membre grupului au fost condamnate recent dupa ce au cantat un cantec impotriva lui Vladimir Putin in cea mai mare catedrala din Moscova.

Totusi, unul dintre organizatorii protestului a declarat, pentru Ria Novosti, ca activistii au venit doar ca sa predice in "locul rusinos".

"Cei mici vad reclamele lor si ii vor intreba pe cei mici ce inseamna punctul G. Nu putem tolera asta", a spus reprezentantul activistilor. El a adaugat ca acestia nu i-au amenintat in niciun fel pe angajatii muzeului.

Imaginile surprinse de o camera video din muzeu, fara sunet, ii arata pe activisti mergand prin cladire. Acestia au la ei si o caramida si sunt insotiti de un om cu o camera foto prpfesionala, dar nu fac gesturi amenintatoare, potrivit sursei citate.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe din Rusia nu au comentat in niciun fel incidentul.