Utilizarea armelor chimice de catre regimul sirian ar fi "o cauza legitima pentru interventia directa" a comunitatii internationale, a declarat luni presedintele francez Francois Hollande, citat de AFP.

"O spun cu seriozitatea care se cuvine: vom ramane foarte vigilenti alaturi de aliatii nostri pentru a preveni utilizarea armelor chimice de catre regimul (sirian) care ar fi pentru comunitatea internationala o cauza legitima pentru interventia directa", a declarat seful de stat, in deschiderea la Paris a unei conferinte anuale care reuneste aproximativ 200 de ambasadori francezi, citeaza Mediafax.

"Cunosc dificultatea misiunii, am masurat riscurile insa problema depaseste granitele Siriei. Este vorba despre toata securitatea Orientului Mijlociu si mai ales despre independenta si stabilitatea Libanului", a continuat seful de stat francez.

Presedintele american Barack Obama a avertizat si el, saptamana trecuta, regimul lui Bashar al-Assad ca recurgerea la armele chimice sau chiar mutarea acestora ar reprezenta trasarea unei "linii rosii" pentru Washington amenintand cu interventia militara, in caz de nevoie.