Un judecator texan a avertizat cu privire la pericolul producerii unui razboi civil si unei interventii a ONU in cazul realegerii presedintelui Barack Obama, cerand astfel si o crestere a impozitelor, pentru a angaja noi serifi capabili sa impiedice o eventuala mobilizare a fortelor Natiunilor Unite, relateaza AFP.

Tom Head, judecator in comitatul Lubbock din Texas (sudul Statelor Unite), afirma ca Barack Obama va ceda "suveranitatea Statelor Unite catre ONU" daca iese invingator la alegerile prezidentiale din 6 noiembrie, o decizie inacceptabila pentru texani, care, potrivit lui, ar putea recurge la arme.

"Ma astept la ce este mai rau. Tulburari, acte de nesupunere civila, un razboi civil poate. Si nu vorbim doar de cateva revolte si manifestatii ici-colo, vorbim de Lexington, Concord (orase texane) care vor lua armele si se vor debarasa" de Obama, a declarat marti Head pentru postul de televiziune Fox News.

"Si atunci, ce se va intampla daca vom face acest lucru?". Obama "va trimite trupe ONU. Nu le vreau in comitatul Lubbock, asa ca ma voi pune in fata tancurilor lor si le voi spune: voi nu intrati aici", a declarat Head, care, in calitate de judecator, este insarcinat sa administreze comitatul in caz de criza.

"Seriful mi-a zis ca ma va sustine. Dar eu nu vreau amatori cu el, vreau politisti antrenati, echipati si experimentati care sa ma sprijine", a continuat el pentru a-si justifica cererea de crestere a impozitelor.

Tom Head si-a moderat insa declaratiile miercuri, precizand ca vorbeste de razboi civil ca "cel mai rau dintre scenarii" si apreciind ca o prabusire economica a Statelor Unite este un scenariu mult mai probabil.