Avionul sefului Statului Major al armatei americane a fost lovit de o racheta marti dimineata la baza americana Bagram, din Afganistan, un atac soldat cu doi raniti in randul militarilor americani, informeaza AFP.

Racheta nu a pus in pericol siguranta generalului Martin Dempsey, seful Statului Major, sau a echipei sale, care dormea la acel moment.

Pagubele provocate avionului, care se afla la sol, l-a determinat pe generalul Dempsey sa foloseasca un alt aparat pentru a parasi Afganistanul, dupa o vizita de doua zile, a declarat colonelul Dave Lapan, purtatorul sau de cuvant, citeaza Mediafax.

In total au fost lansate doua rachete, pe timpul noptii, asupra aeroportului din Bagram, cea mai mare baza aeriana militara din tara, iar una dintre ele a lovit avionul generalului Dempsey, potrivit aceleiasi surse.

Avionul, un C-17, se afla pe pista, alaturi de alte aeronave, a adaugat purtatorul de cuvant, precizand ca doi militari americani care se ocupau de mentenanta aeronavelor la Bagram au fost raniti in acest atac.

Seful Statului Major american a ajuns duminica in Afganistan pentru a discuta cu oficialii militari americani, ai NATO si afgani, in special in legatura cu multiplicarea ingrijoratoare a atacurilor comise de membrii fortelor afgane de securitate impotriva aliatilor lor din cadrul NATO.

Tirurile de racheta impotriva bazelor militare ale NATO sunt destul de frecvente in aceasta tara.

Forta internationala a NATO in Afganistan (ISAF), condusa de americani, vorbeste rareori despre pagubele materiale pe care le suporta. Pierderile umane in astfel de circumstante sunt totusi rare.