Ministrul israelian al apararii civile a vorbit intr-un interviu despre scenariul unui razboi impotriva Iranului, care ar putea dura o luna si ar putea duce la moartea a 500 de oameni, pe mai multe fronturi, relateaza Reuters.

"Nu este loc pentru isterie. Frontul din Israel este mai pregatit ca niciodata", a declarat Matan Vilnai, un fost general care urmeaza sa paraseasca executivul dupa a fost numit ambasador in China.

Interviul pentru cotidianul Maariv a fost facut in contextul in care presa din Israel scrie de cateva zile ca Israelul ar putea ataca instalatiile nucleare ale Iranului, inainte de alegerile prezidentiale din SUA in noiembrie.

"Nu vreau sa fiu adus cu forta in aceasta dezbatere", a raspuns Vilnai, intrebat daca Israelul ar trebui sa atace Iranul. "Insa Statele Unite reprezinta cel mai important prieten al nostru si vom coordona intotdeauna aceste masuri cu ele".

Vilnai a declarat ca sute de rachete ar putea lovi orasele din Israel si ucide circa 500 de persoane. "Ar putea fi mai putini morti, sau mai multi...insa acesta este scenariul pentru care ne pregatim, in acord cu cel mai bun sfat al expertilor", a spus el. "Evaluarile indica un razboi care ar dura 30 de zile pe mai multe fronturi".