Secretarul de presa al candidatului republican la alegerile prezidentiale a avut un schimb de replici cu jurnalistii care il presau cu intrebari pe Mitt Romney la finalul unei ceremonii in fata Mormantului soldatului necunoscut din Varsovia, potrivit Mediafax.

In timp ce jurnalistii presei americane care il insoteau pe Mitt Romney in turneul sau international il presau cu intrebari privind gafele care au marcat vizitele sale la Londra si Ierusalim, Rick Gorka, atasatul sau de presa le-a cerut acestora sa "dea dovada de putin respect" inainte de a le spune "pupati-ma in f..." (kiss my ass).

"Este un loc sfant pentru polonezi", a adaugat el, conform retranscrierii acestui incident pe site-ul postului CNN, inainte de a isi prezenta scuzele putin mai tarziu.

Acest nou incident se adauga gafelor care au marcat deja turneul candidatului republican. La Londra, Romney a atras atentia premierului David Cameron si critici puternice din partea presei incepandu-si vizita cu declaratii privind nepregatirea tarii pentru Jocurile Olimpice si punand la indoiala entuziasmul popular din jurul evenimentului.

Iar la Ierusalim, palestinienii au reactionat impotriva declaratiilor considerate "rasiste" ale candidatului republican care a apreciat ca decalajul intre nivelul lor economic si cel al Israelului se explica printr-o diferenta de "cultura". Acesta suscitase deja mania palestinienilor numind Orasul Sfant "capitala Israelului", in timp ce acestia vor sa numeasca Ierusalimul capitala unui viitor stat palestinian.