Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marti ca nu a luat decizia privind un eventual atac impotriva Iranului, reafirmand insa "dreptul Israelului de a se apara", scrie AFP.

"Nu am luat decizia" privind un eventual atac asupra instalatiilor nucleare iraniene", a spus Netanyahu, la o televiziune privata.

Primul ministru a reafirmat insa "dreptul Israelului de a se apara impotriva oricarei amenintari asupra securitatii si existentei sale". El a subliniat de asemenea ca "soarta Israelului depinde unic de noi si de nicio alta tara prietena", facand aluzie la Statele Unite.

Intrebat cum comenteaza informatiile din presa potrivit carora statul major al Armatei, liderii Mossad, serviciile de informatii, si Shin Beth, serviciul de securitate interna, se opun unui atac pe care Israelul l-ar putea lansa fara avizul SUA, Netanyahu a raspuns ca "intr-o democratie, doar liderii politici decid, iar militarii executa".

El a reamintit ca, in 1981, premierul Menahem Begin a dat unda verde unui raid aerian impotriva unei centrale nucleare in Irak "in ciuda opozitiei categorice la acea vreme a sefului Mossad si a informatiilor militare".

Netanyahu a facut aceste declaratii cu putin timp inainte de sosirea in Israel a secretarului american al Apararii Leon Panetta, cu care va disputa in principal programul nuclear iranian.