Senatul american a adoptat miercuri un proiect democrat care prelungeste reducerea impozitelor pentru aproape toti americanii, mai putin pentru cei mai bogati, insa masura are putine sanse sa fie aprobata de Camera Reprezentantilor, controlata de republicani, scrie Mediafax, citand AFP. Proiectul democrat, adoptat cu 51 de voturi pentru si 48 impotriva, prevede o prelungire a reducerilor de impozite acordate in mandatul presedintelui Bush doar persoanelor cu un venit mai mic de 250.000 de dolari pe an.

In schimb, republicanii doresc prelungirea acestor reduceri pentru toata lumea, argumentand ca nimeni nu ar trebui sa plateasca impozite mai mari in contextul in care economia tarii este in dificultate.

"Republicanii din Camera Reprezentantilor sunt cei care impiedica, in ultima instanta, reduceri de impozite pentru clasa mijlocie de care pot profita 98 la suta dintre americani, si aproape toti micii antreprenori", a acuzat presedintele Barack Obama, citat intr-un comunicat, anticipand refuzul republicanilor.