Consilierul in probleme de terorism al presedintelui american Barack Obama a ajuns luni, in Bulgaria, la cinci zile dupa atacul terorist anti-israelian din Burgas, informeaza AFP.

''John Brennan a ajuns in Bulgaria pentru intalniri la nivel inalt cu oficialii bulgari, intalniri deja stabilite'', a explicat purtatorul de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala, Tommy Vietor.

''Atentatul terorist ingrozitor de saptamana trecuta subliniaza importanta parteneriatului nostru solid si continuarea cooperarii in combaterea terorismului'' cu Sofia, a declarat Vietor.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Victoria Nuland, a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru cetatenii bulgari ''in toate aspectele privind aceasta ancheta, in conformitate cu dorintele lor, pentru ca vrem sa ajungem la fondul problemelor'' in acest caz.

Barack Obama a condamnat in termeni duri atentatul terorist din Bulgaria si a promis ''toata asistenta necesara'' pentru identificarea responsabililor.

In atentatul din 18 iulie si-au pierdut viata sapte oameni: cinci turisti israelieni, un sofer bulgar si kamikazele.