James Holmes, autorul atacului comis intr-un cinema din Colorado si soldat cu 12 morti, a aparut luni pentru prima data in fata instantelor judecatoresti, avand parul vopsit rosu si un aer trist, relateaza AFP.

James HolmesFoto: Reuters

La trei zile dupa masacrul comis intr-un cinema din Aurora (Denver), la premiera filmului ''Batman'', tanarul de 24 de ani a aparut pentru prima data in public, la tribunalul din comitatul Arapahoe. James Holmes a purtat o uniforma rosie si a parut somnoros in timpul desfasurarii procedurilor.

In timpul sedintei care nu a durat mai mult de zece minute, judecatorii i-au prezentat tanarului drepturile sale, timp in care acesta nu a scos un cuvant.

Procurorul din Colorado, Carol Chambers, a declarat ulterior ca familiile victimelor vor fi consultate pentru a se determina daca urmarirea penala va cere pedeapsa capitala pentru atacatorul american.

James Holmes este suspectat ca ar fi ucis 12 persoane si ca ar fi ranit alte 58 in timpul premierei filmului "Batman - The Dark Knight rises".

Potrivit Washington Post, care citeaza o sursa apropiata anchetei, bilantul atacului ar fi fost mult mai ridicat daca arma cu care se tragea nu s-ar fi blocat. La randul sau, seful politiei din New YorK, Ray Kelly, a afirmat ca, in timpul arestarii, tanarul a declarat ca este ''Joker'', personajul negativ din seria Batman.