Autorul atentatului sinucigas impotriva turistilor israelieni din 18 iulie, din Burgas, a intrat in Bugaria venind din Romania, vorbea ruseste si era insotit de o femeie, scrie luni presa bulgara, preluata de AFP.

Citand surse apropiate anchetei, televiziunea privata bTV afirma ca autorul atentatului se afla in Varna "cel putin de luni, 16 iulie", cu 48 de ore inaintea atentatului.

"Urme biologice" ale sejurului sau au fost prelevate de anchetatori dintr-un hotel din Varna, precizeaza bTV.

Potrivit cotidianului Trud, politia cauta o femeie care ar fi locuit cu kamikazele in acelasi hotel de trei stele: Hotel Perfekt. Aceasta femeie ar fi putut sa-l cunoasca pe cel de-al doilea barbat care, potrivit politiei, ar fi un complice al kamikazelui, adauga ziarul, citand surse apropiate anchetei.

Ziarul reaminteste declaratiile unui sofer de taxi care spune ca l-a condus pe autorul atentatului de la Ravda la Pomorie, doua localitati de coasta situate la nord de Burgas, si potrivit caruia acesta "vorbea rusa corect".

Pana in prezent, autoritatile bulgare au confirmat public ca autorul atentatului avea circa 36 de ani, detinea un fals permis de conducere american si ca a stat cel putin patru zile in Bulgaria.

In atentatul din 18 iulie si-au pierdut viata sapte oameni: cinci turisti israelieni, un sofer bulgar si kamikazele.