Presedintele american Barack Obama s-a adresat supravietuitorilor atacului armat din cinematograful din Colorado si familiilor victimelor pe care i-a vizitat la spitalul Universitatii din Colorado, spunandu-le ca intreaga tara se gandeste la ei, scrie BBC.

Acesta a adaugat ca "din intuneric se va ivi o zi mai insorita".

"Le-am spus ca vorbele sunt prea slabe (...) dar ca misiunea mea principala este sa reprezint intreaga tara si sa le spun ca noi ne gandim la ei", a spus el.

Obama a declarat ca spersa ca "in zilele urmatoare, in saptamanile si lunile urmatoare, cu totii sa reflecteze la tot ceea ce se poate face in fata violentei nesabuite de care sufera aceasta tara".

Jackie Holmes, in varsta de 24 de ani, suspectat de savarsirea atacului armat in care au fost ucisi 12 oameni si raniti alti 58, a fost arestat si inchis intr-o celula separata. Holmes, care se crede "The Joker" din Batman, a deschis focul intr-o sala de cinema din Colorado, la 30 de minute dupa inceperea celui mai recent film din seria Batman "The Dark Knight Rises".

Acesta si-a angajat avocat si refuza sa vorbeasca, a declarat seful politiei din Aurora.

Tanarul va fi adus in fata tribunalului luni dimineata. Daca nu va fi declarat iresponsabil, ar putea fi condamnat la moarte.

Politia a afirmat in mai multe randuri ca presupusul autor pare sa fi pregatit atacul timp de mai multe luni. Oates a declarat ca Holmes a primit acasa un numar mare de colete in ultimele patru luni.

"Credem, de asemenea, ca acest lucru ne va permite sa intelegem mai bine prezenta materialului pe care il avea in apartament", a continuat el. "Ceea ce vedem acolo este, in opinia mea, dovada ca (actul) a fost premeditat si gandit".