Un barbat care purta o masca de gaze a impuscat mortal 12 persoane si a ranit circa 40 la premiera filmului "The Dark Knight Rises" din seria Batman, la un cinema din Denver, Colorado, potrivit unui post local de radio, citat de Reuters.

Atac armat la un cinema in DenverFoto: Agerpres/AP

UPDATE 5 Casa Alba: La acest moment nu se poate face o legatura cu terorismul

UPDATE 4 Politia a revizuit bilantul mortilor la 12 - 10 dintre acestia au murit in timpul atacului, iar doi la spital. Aproximativ 50 de oameni au fost impuscati, inclusiv cei care au decedat.

UPDATE 3 Presedintele Barack Obama: "Sunt socat si intristat de groaznicul si tragicul atac din Colorado. Ne vom dedica aduceri celui responsabil in fata justitiei, sigurantei poporului si ajutarea celor raniti. Asa cum se intampla cand suntem confruntati cu momente de intuneric si provocare, trebuie sa ne unim, sa fim mare familie americana."

UPDATE 2 Un suspect a fost retinut si nu exista dovezi deocamdata care sa arate ca a fost vorba de un al doilea barbat.

Suspectul, care are circa 20-25 de ani, a fost retinut in parcarea din spatele mall-ului si nu a opus rezistenta, a declarat purtatorul de cuvant al politiei. Cladirea in care locuieste acesta a fost evacuata. El avea la el un cutit, o pusca, un pistol, si o alta arma a fost recuperata din cinematograf. Acesta purta o vest antiglont.

Politia a precizat ca suspectul "a aparut in fata ecranului" in cinematograf si a inceput sa traga.

"Am auzit undeva intre 10 si 20 de impuscaturi si mici explozii. Imediat apoi am auzit oameni tipand. Apoi ne-au informat ca toata lumea trebuie sa iasa", a declarat un martor pentru CNN.

Un altul a povestit ca barbatul a inceput sa traga chiar in timpul unui schimb de focuri din filmul de pe ecran, ceea ce a creat confuzie.

UPDATE Bilantul mortilor se ridica la 14, iar cel al ranitilor, la 50 - CNN

Potrivit martorilor, barbatul a deschis focul in doua sali de cinema aflate in cadrul unui mall din suburbia orasului, Aurora, la circa 30 de minute de la inceperea filmului, apoi a aruncat ceea ce a parut a fi o bomba cu gaze lacrimogene sau o fumigena.

Pe de alta parte, Fox News scrie ca a fost vorba de doi atacatori, dintre care unul a fost deja retinut. Cei doi aveau veste antiglont.

Atacul a avut loc la putin timp dupa miezul noptii. Trei cinematografe dfiuzau cel mai recent film din seria Batman.

Estimarile initiale ale politiei indica intre 30 si 40 de raniti.

"Oameni dinauntru ne-au spus ca initial au crezut ca totul face parte din film. Au auzit zgomote care pareau a fi pocnitori si dintr-o data au observat gloantele", a declarat o realizatoare de la postul de radio local, pentru Sky News. "Ofiterii de politie transporta ranitii la spital cu propriile masini, fara a mai astepta ambulantele", a adaugat ea.

Politia a inconjurat zona, iar la mall s-a pus la punct un centru pentru tratarea ranitilor. Unul dintre spitalele din zona a fost anuntat ca va primi peste 20 de raniti.

Vom reveni cu amanunte