Politia spaniola a intervenit si a tras asupra manifestantilor cu gloante de cauciuc joi seara la Madrid la sfarsitul marelui protest fata de masurile anticriza ale guvernului. Politistii au intervenit asupra unor mici grupuri de manifestanti si i-au batut cu bastoane pentru a ii dispersa, in zona Puerta del Sol, in centrul capitalei, in timp ce acestia incercau sa ajunga la Parlament, conform jurnalistilor, potrivit Mediafax.

Manifestantii venisera pana la barierele de protectie de la Congres, cu un grup de pompieri in prima linie. In timp ce un fum gros se ridica din cosurile de gunoi de plastic incendiate, cativa manifestanti au hotarat sa ii urmeze pe pompieri si se apropiau de Parlament.

Politia a intervenit atunci in forta, in timp ce manifestantii raspundeau aruncand obiecte diverse, mai ales sticle. Politistii au tras cu gloante de cauciuc asupra acestor mici grupuri care s-au dispersat pe strazile din apropiere.

Cateva sute de persoane, conform estimarilor jurnalistilor de la fata locului, participasera anterior la acest mare miting care s-a desfasurat, in general, fara incidente. Sindicatele au facut apel joi la proteste in 80 de orase sub sloganul "Vor sa distruga tara. Trebuie sa ii impiedicam".

Manifestantii si-au exprimat refuzul fata de planul de austeritate al guvernului spaniol, fata de cresterea TVA si reducerile bugetare care afecteaza functionarii si somerii.