Iranul condamna "orice act terorist", a declarat joi purtatorul de cuvant la ministerului afacerilor externe iranian, referindu-se la atentatul asupra autobuzului cu turisti israelieni din aeroportul din Burgas, Bulgaria, in care au murit sapte persoane, dintre care 5 israelieni, potrivit AFP. Declaratia vine dupa ce premierul israelian impreuna cu mai multi membri ai guvernului sau au acuzat imediat Iranul si Hezbollahul de implicarea in acest atentat.

"Republica islamica a Iranului, care este cea mai mare victima a terorismului, considera ca a pune in pericol viata unor oameni nevinovati este un act inuman si il condamna cu vigurozitate", a declarat Ramin Mehmanparast, potrivit televiziunii iraniene Al-Alam. "Pozitia Iranului este de condamnare a oricarui act terorist in lume", a adaugat el.

"Regimul sionist, care este responsabil de acte teroriste organizate in Liban, in Palestina si impotriva savantilor din domeniul nuclear iranieni este gata sa lanseze acuzatii fara fundament impotriva altor state pentru a face uitata natura sa terorista", a acuzat el.

Cinci turisti israelieni, soferul bulgar al autobuzului implicat in atentat si atentatorul sinucigas si-au pierdut viata in atacul cu bomba, in care au fost raniti 32 de turisti.

Ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, a afirmat joi ca Israelul se confrunta cu "un val mondial de terorism" sponsorizate de Teheran.