Presedintele Frantei Francois Hollande a anuntat ca lucreaza la un "plan cincinal pentru egalitate, demnitate si lupta impotriva saraciei si a excluderii" pe care il va prezenta public de indata ce e gata, relateaza Le Monde.

Seful statului francez a conturat proiectul. "Termenul de plan cincinal are o conotatie sovietica", a recunoscut Hollande, adaugand ca "ideea este de a avea un plan coerent care sa acopere o perioada de timp, un spatiu si politicile urmarite".

Planul cincinal ar urma sa aiba doua directii prioritare:

  • acces la locuinte "pentru ca aceasta este conditia de baza" pentru cei care sunt in strada;
  • gasirea de locuri de munca pentru tineri.

Presedintele Hollande si-a manifestat aprecierea "fata de organizatiile care se mobilizeaza in fiecare zi pentru demnitatea persoanelor si pentru lupta impotriva saraciei" si le-a cerut marilor asociatii sa colaboreze cu intreprinderile si cu comunitatile locale. Hollande a promis, de asemenea, sa implice in proces partile direct interesate, si anume beneficiarii acestor actiuni, "acesti barbati si femei care doresc sa aiba acces la demnitate".

Anuntul a fost facut de presedintele francez in urma unei intalniri de vineri cu reprezentantii Centrului catolic de ajutorare "La Rampe