Reprezentantul special al Kremlinului pentru Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a trimis o delegatie de experti rusi la Tiraspol, a caror misiune este sa "acorde sprijin metodic executivului transnistrean", relateaza Agerpres.

"Am trimis o delegatie de experti rusi la Tiraspol pentru a acorda sprijin metodic executivului Transnistriei", a anuntat vineri pe Twitter Dmitri Rogozin.

Expertii rusi s-au deplasat in regiune pentru a "cerceta situatia socio-economica din interior", precizeaza agentia regnum.ru. "Pe baza rezultatelor analizei vor fi redactate recomandari, care sa ajute la crearea unor conditii favorabile pentru atragerea investitorilor in zona si a unor mecanisme eficiente pentru depasirea situatiei socio-economice dificile", a informat serviciul de presa al asa-numitei presedintii transnistrene.

Liderul transnistrean Evgheni Sevciuk s-a intalnit cu membrii delegatiei ruse si a discutat cu ei despre promovarea produselor transnistrene pe piata rusa. De asemenea, partile au abordat chestiuni legate de realizarea proiectelor umanitare ale Rusiei pe teritoriul Transnistriei.