Enrique Pena Nieto, candidatul Partidului Revolutionar Institutional (PRI), a fost ales duminica presedintele Mexicului, potrivit sondajelor efectuate la iesirea de la urne, scrie Mediafax.

Potrivit postului de televiziune Milenio, el a obtinut 42 la suta din intentiile de vot, fata de 31 la suta cat a castigat candidatul stangii, Andres Manuel Lopez Obrador si 23 la suta cel al partidului guvernamental, Partidul Actiunii Nationale (PAN, conservator) Josefina Vazquez Mota (cu o marja de eroare de 2 puncte). Cotidianul El Universal anunta un rezultat identic, cu exceptia lui Vazquez Mota, creditata cu 24 la suta.

Potrivit postului de televiziune Foro-TV, un alt sondaj il crediteaza cu 39-42 la suta pe Pena Nieto, cu 30,8-34,4 la suta pe Lopez Obrador si cu 22,1-25,7 la suta pe Vazquez Mota. Primul rezultat oficial partial ar urma sa fie oferit de Institutul federal electoral (IFE) la ora locala 23.45 (luni, 07.45 ora Romaniei), pe baza unei estimari realizate in urma numararii unui esantion considerabil de voturi.

Partidul Revolutionar Institutional a condus Mexicul timp de peste 70 de ani, pana in anul 2000, cand a fost spulberat in alegeri. Dupa 12 ani petrecuti in opozitie, "partidul dictatorial perfect" revine la putere, scrie presa internationala.

Enrique Peña Nieto (45 de ani) a fost guvernatorul statului Mexic, cel mai mare din tara, si este casatorit cu actrita Angelica Rivera, alaturi de care formeaza unul dintre cele mai populare cupluri mexicane.