Cancelarul german Angela Merkel se va intalni miercuri seara, la Paris, cu presedintele francez Francois Hollande, pentru a pregati summitul european de joi si vineri, a declarat sambata, pentru AFP, un purtator de cuvant al guvernului german, citat de AFP.

"Va avea loc miercuri seara, la Paris, o intalnire intre cancelarul federal si presedintele Hollande", a precizat acesta.

"Intalnirea va avea ca tema pregatirea consiliului european de joi si vineri", a adaugat acesta, confirmand o informatie anuntata initial de cotidianul francez Le Monde.

Purtatorul de cuvant nu a indicat cui apartine initiativa acestei intalniri.

In timpul mandatului fostului presedinte Nicolas Sarkozy, cancelarul german si seful de stat al Frantei aveau obiceiul de a se intalni inaintea marilor reuniuni europene, ceea ce a atras si porecla de Mercozy.

Intalnirea de la Paris vine dupa mini-summitul Italia - Franta - Germania - Spania de vineri, la Roma, destinat pregatirii reuniunii de saptamana viitoare.

Liderii celor patru principale economii ale Zonei Euro au cerut mobilizarea a 120-130 miliarde de euro in favoarea cresterii, devenita acum o proritate europeana, in incercarea de a scoate batranul continent din criza alimentata si de austeritate.

In 28 - 29 iunie va acea loc la Bruxelles un summit crucial al sefilor de stat si de guvern, in incercarea de a identifica mijloacele de lupta impotriva crizei.

Pana in prezent, nu se stie inca exact cine va reprezenta Romania la acest summit: premierul Victor Ponta, care argumenteaza ca reuniunea are un caracter economic, social si de afaceri interne si invoca declaratia in acest sens a Parlamentului de la Bucuresti, sau Traian Basescu, care invoca legea fundamentala a tarii, potrivit careia presedintele reprezinta statul roman.