Un barbat in varsta de 89 de ani, care fusese atacat de caini vagabonzi pe data de 12 iunie la Sofia, a murit duminica, anunta AFP. Acesta este cel de-al doilea deces provocat de un atac al cainilor fara stapani in capitala Bulgariei, in mai putin de 3 luni. Legea din Bulgaria prevede, ca si cea din Romania, ca doar animalele bolnave sau agresive pot fi eutanasiate, iar celelalte sunt castrate si apoi lasate din nou pe strada.

Barbatul in varsta de 89 de ani, care suferea de dementa, a fost gasit pe 12 iunie intr-o gradina publica din Sofia, intins pe pamant, cu rani pana la os. Ranile suferite au agravat si celelalte boli de care suferea, ducand la decesul batranului.

Pe data de 8 aprilie, un profesor universitar pensionar, in varsta de 87 de ani, a murit dupa ce a fost atacat de caini fara stapan la finalul lunii martie, intr-un cartier de la periferia Sofiei.

Ca si in Romania, numarul cainilo vagabonzi din Bulgaria este estimat la zeci de mii. Numarul lor a crescut odata cu criza economica, cand oamenii au inceput sa isi abandoneze animalele sau puii acestora pe strada. In prezent, cainii pot fi vazuti deplasandu-se in haite pe strazile din orasele Bulgariei.

Oficial, 445 de oameni au fost muscati de caini la Sofia in anul 2011, dintre care 184 au suferit rani grave.

Primarul Sofiei a incercat sa inaspreasca controalele pentru proprietarii de caini, sa incurajeze castrarea animalelor si sa construiasca rapid adaposturi pentru animalele fara stapan.