Arheologii din Bulgaria au descoperit duminica doua schelete din perioada medievala, in cadrul sapaturilor de la Sozopol, pe coasta Marii Negre. Piroanele mari din fier cu care corpurile celor doi barbati fusesera strapunse au fost si ele gasite in interiorul mormintelor, anunta Novinite.

Acestea sunt cele mare recente dintr-o succesiune de peste 100 de schelete de "vampiri" cu o vechime de aproximativ 800 de ani descoperite in Bulgaria. "Aceasta descoperire ilustreaza o practica destul de comuna prezenta in unele sate ale Bulgariei pana in primul deceniu al secolului XX. Potrivit credintelor pagane, oamenii considerati rai in timpul vietii erau injunghiati in piept cu un piron de fier sau lemn inainte de a fi ingropati, pentru a nu se transforma in vampiri", a declarat Bojidar Dimitrov, directorul Muzeului National de Istorie din Bulgaria.

Potrivit lui Dimitrov, "vampirii" faceau parte cel mai frecvent din randul aristocratilor si al clericilor. Cum nu a fost descoperit nici un schelet de femeie, se pare ca oamenii nu se temeau si de vrajitoare.