Manifestanti neo-nazisti si simpatizanti ai extremei stanga s-au confruntat violent in noaptea de sambata spre duminica, la Hamburg, ciocniri in urma carora aproximativ 40 de politisti au fost raniti, anunta politia germana, citata de AFP.

Politistii au fost atacati cu pietre, sticle ci cocktailuri molotov, replicand cu tunuri de apa si gaze iritante pentru a dispersa gruparile celor doua extreme care se confruntau noaptea tarziu, cu ocazia unui protest neo-nazist.

Cel putin doua vehicule si o masina a politiei au fost incendiate, iar 63 de manifestanti au fost dusi la sectiile de politie, 17 fiind arestati de politie, care a scos in strazi 4.400 de politisti pentru a restabili calmul.

Aproximativ 3.500 de oameni, in principal militanti de extrema stanga, au incercat sa blocheze un mars organizat de circa 700 skinheads ai extremei dreapta, in timp ce 10.000 de persoane participau la un protest pasnic impotriva neo-nazistilor.

Seful politiei, Wolfgang Kopitszch, s-a declarat fericit ca "un mare numar de oameni au manifestat pasnic pentru un Hamburg deschis si tolerant", subliniind insa ca "nimic nu justifica" violentele.

In Germania, marsurile organizate de neo-nazisti degenereaza adeseori in confruntari violente cu contra-manifestanti de extrema stanga.